Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Extra treinen installeren
Voor Rail Simulator komen geregeld nieuwe en extra treinen beschikbaar. Hieronder kunt u lezen hoe u deze treinen kunt installeren in Rail Simulator. Kijk voor extra treinen in de download sectie van SimRail. Op www.railsimulator.com kunt u tevens terecht voor extra treinen.
  1. Download de trein die u wilt installeren naar uw computer. Nieuwe treinen worden gedistribueerd in een .rpk bestand. In dit bestand zitten alle benodigde onderdelen voor een trein verpakt. Vaak zal echter dit .rpk bestand ingepakt in een .zip bestand worden verspreid. Als dit het geval is dient u eerst dit bestand uit te pakken (op een locatie naar keuze) zodat u het .rpk bestand krijgt.

  2. Als u eenmaal het .rpk bestand op een computer heeft staan kunt u deze gaan toevoegen aan Rail Simulator. Hiervoor gebruikt u de Rail Simulator Package Manager. Deze Package Manager is niet standaard meegeleverd met Rail Simulator. De Package Manager zit bij alle nieuwe officiŽle treinen bijgesloten en moet eenmalig geÔnstalleerd worden. Als u nog nooit een nieuwe trein heeft geÔnstalleerd gaat u verder met volgende stap. Als u eerder treinen heeft geÔnstalleerd is de Package Manager reeds op uw computer aanwezig en kunt u verder gaan met stap 7.

  3. Als u de Package Manager nog niet heeft geÔnstalleerd moet u deze nu eerst installeren. U kunt de Package Manager verkrijgen door een van de officiŽle treinen te downloaden van www.railsimulator.com. Het is hierbij niet nodig deze trein daadwerkelijk te installeren.

  4. Pak nu het gedownloade .zip bestand uit op een locatie naar keuze. Als u de bestanden eenmaal heeft uitgepakt zult u het bestand setup.exe aantreffen.

  5. Verzeker u ervan dat Rail Simulator niet op de achtergrond nog draait en voer het bestand setup.exe uit. Volg vervolgens de aanwijzingen op het scherm om de Package Manager te installeren (afbeelding 1).

Afbeelding 1
  1. Na het voltooien van de installatie procedure zal de Package Manager te vinden zijn in het Rail Simulator menu in het start menu van Windows.

  2. Start nu de Rail Simulator Package Manager via het start menu (Start > Programma's > Rail Simulator Package Manager) van Windows. U zult nu het scherm uit afbeelding 2 krijgen.

Afbeelding 2
  1. Selecteer nu de optie "Install New Package" om een nieuwe trein te installeren en klik op "Next ".

  2. In het scherm dat vervolgens verschijnt bladert u naar het in stap 1 gedownloade .rpk bestand en selecteer deze.

  3. Volg nu de aanwijzingen op het scherm om de trein daadwerkelijk te installeren in Rail Simulator.
Zodra het installatie proces is afgelopen is de trein beschikbaar binnen Rail Simulator. U kunt nu Rail Simulator starten om met uw nieuwe trein te rijden. Lees de handleiding "Vrij rijden" door om te ontdekken hoe u uw nieuwe trein in een route krijgt.
Verwijderen van treinen

Zoals u wellicht is opgevallen heeft de Package Manager ook een optie om treinen te deÔnstalleren. Als u deze optie kiest krijgt u een lijst te zien van alle geÔnstalleerde treinen. Door de een vinkje te plaatsen in het hokje voor de trein die u wilt verwijderen kunt u deze trein(en) uit Rail Simulator verwijderen. Let er hierbij wel op dat u geen treinen probeert te verwijderen die benodigd zijn voor bepaalde scenario's. De standaard meegeleverde treinen kunt u op deze wijze niet verwijderen.