Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Introductie Train Simulator
Train Simulator is ontwikkeld door het Engelse Kuju Entertainment en werd gepubliceerd door Microsoft. In juli 2001 kwam Microsoft Train Simulator beschikbaar voor ongeveer 150,- gulden. Ondertussen wordt Train Simulator niet meer door Microsoft gepubliceerd. Aangezien Microsoft Train Simulator een lange naam is om te schrijven raakte de simulator al snel onder gebruikers bekend als MSTS. Vanaf 2005 is de publicatie van Train Simulator in de Amerika overgenomen door Atari. In Europa wordt Train Simulator ondertussen gepubliceerd door Empire Interactive en Ubisoft. Momenteel kost Train Simulator in de winkel zo'n 6,- euro. Aangezien Train Simulator al lange tijd op de markt is zijn er ondertussen vele extra treinen, routes en andere uitbreidingen voor Train Simulator beschikbaar welke vaak de originele modellen overtreffen.