Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Introductie Rail Simulator
Rail Simulator is een treinsimulator van het Engelse Kuju Entertainment en wordt gedistribueerd door Electronic Arts. Rail Simulator is ontwikkeld met ondersteuning van Fund4Games, welke ook de rechten op de simulator bezit. Op vrijdag 12 oktober 2007 is Rail Simulator in Europa beschikbaar gekomen en op 16 januari 2008 in de Verenigde Staten. Nadat de ontwikkeling van Rail Simulator was voltooid heeft Kuju zich op nieuwe projecten gericht en de ondersteuning en de verdere ontwikkelingen rond Rail Simulator overgedragen aan Rail Simulator Developments Ltd (RSDL). Rail Simulator Developments Ltd heeft twee patches en enkele uitbreidingen uitgebracht.

Onder gebruikers wordt Rail Simulator ook wel aangeduid als KRS (Kuju Rail Simulator). De term KRS is afgeleid van de aanduiding MSTS wat staat voor MicroSoft Train Simulator welke al eerder in omloop was gekomen. Rail Simulator koste in de winkel ongeveer 45,- Euro, maar is nu opgevolgd door RailWorks. Aangezien het maken van uitbreidingen voor Rail Simulator erg ingewikkeld en redelijk kostbaar is zijn er maar weinig uitbreidingen beschikbaar gekomen.