Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Kenmerken
Rail Simulator wordt gekenmerkt door de volgende belangrijke eigenschappen.

Realistische omgeving
De treinen en routes in Rail Simulator zijn realistisch en gedetailleerd vormgegeven.

Drie moeilijkheidsgraden
In Rail Simulator zijn er drie moeilijkheidsgraden waarmee een trein gereden kan worden. Deze moeilijkheidsgraden variŽren van eenvoudig rijden tot een realistische bediening.

Train Jumping
In Rail Simulator is het mogelijk om tijdens de simulatie van trein te verwisselen. Over elke trein kunt u de volledige controle krijgen.

Dynamisch weer
De weersomstandigheden in Rail Simulator kunnen tijdens de simulatie wisselen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met een stralende zon te beginnen en in een regenbui te eindigen.

Werkende draaischijven
Draaischijven en rolbruggen in Rail Simulator functioneren volledig zodat het mogelijk is om een locomotief in de juiste richting te zetten.

Werkende deuren
De tijdens het halteren kunnen de deuren van reizigersmaterieel in Rail Simulator geopend worden.

Passagiers
Rail Simulator simuleert reizigers op de perrons die in en uit stappen als er een trein stopt langs een perron.

Goederen laden
Rail Simulator beschikt over de mogelijkheid om goederenwagens te lossen en laden.

Flexibel seinstelsel
Rail Simulator beschikt over een flexibel seinstelsel op basis van LUA Scripts. Hierdoor is het mogelijk om op elke route het juiste locale seinstelsel te gebruiken met volledige functionaliteit.

World Editor
Vanuit de doos is wordt Rail Simulator geleverd met een World Editor waarmee u de bestaande routes kunt uitbreiden of eigen routes bouwen. Met gratis aanvullende programma's die via Internet worden aangeboden krijgt u de mogelijkheid nieuwe content te creŽren.

Eenvoudig spoorsysteem
Met het geavanceerde en flexibele spoorsysteem van Rail Simulator kunt u op een eenvoudige wijze sporen leggen. Het is niet nodig om de juiste stukken spoor uit een lijst te selecteren, maar u legt/trekt ze gewoon met de muis. Ook is het mogelijk om voor ieder stuk spoor afzonderlijk aan te geven of het geŽlektrificeerd is en op welke wijze. Bovenleidingmasten kunnen automatisch worden geplaatst en met de hand worden bewerkt.