Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Veel gestelde vragen
Wat is het verschil tussen de World Builder en Engineer versie? 07/12/2008
De World Builder Edition van TS2009 is de volledige versie welke alle tools en een grote collectie aan items bevat. De Engineers Edition van TS2009 is voornamelijk gericht op het rijden van treinen en moet het doen zonder verschillende tools om nieuwe uitbreidingen te maken.

Hoe verwijder je objecten? 12/11/2007
Het verwijderen van objecten is in Trainz is niet altijd even makkelijk. Enkele (nieuwere) versies van Trainz hebben het onderdeel "Content Manager" waarmee u objecten kunt verwijderen. Andere versies van Trainz bieden echter geen directe mogelijkheid om objecten te verwijderen. Bij deze versies kunt u als u het KUID-nummer weet van het te verwijderen object de met dit nummer overeenkomstige map verwijderen uit "/auran/world/dispatcher".

Wat is een KUID? 12/11/2007
Een KUID of KUID2-nummer is een uniek nummer waaronder objecten binnen Trainz bekend zijn. KUID-nummers stammen uit de eerste versie van Trainz en zijn samengesteld uit een gebruikersnummer en een objectnummer. KUID2-nummers zijn geÔntroduceerd met Trainz Railroad Simulator 2004 en bestaan uit een gebruikersnummer, een objectnummer en een versienummer voor dat object.

Kan ik downloads voor elke Trainz versie gebruiken? 12/11/2007
Downloads welke gemaakt zijn voor de door u gebruikte Trainz versie kunt u zonder problemen gebruiken. Downloads welke gemaakt zijn voor een oudere versie van Trainz zullen echter in vereweg de meeste gevallen ook zonder problemen werken.

Wat kan ik met een .cdp-bestand? 12/11/2007
Downloads voor Trainz, zoals deze op SimRail te vinden zijn, worden aangeboden in de vorm van een .cdp-bestand. Zo'n .cdp-bestand kunt u het beste vergelijken met een .zip-bestand waarin het object zit ingepakt.