Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Introductie OpenBVE
OpenBVE is een open source trein simulator gemaakt door de ontwikkelaar "Michelle". De ontwikkeling van OpenBVE starte op 10 april 2008. Op 23 maart 2009 kwam de eerste stabiele release uit. De naam OpenBVE is afgeleid van BVE (Trainsim) van de Japanse student Takashi Kojima. Waar BVE (Trainsim) niet werkt onder nieuwere Windows versies dan XP; werkt OpenBVE onder Windows XP, Vista en 7. Daarnaast is OpenBVE ook te gebruiken onder Mac OS X of Linux. OpenBVE is gericht op realisme en biedt de mogelijkheid om een trein te rijden vanuit de cabine of een externe modus. Veel treinen en routes die voor BVE 2 en BVE 4 zijn ontwikkeld zijn ook te gebruiken in OpenBVE. OpenBVE kan gratis worden gedownload van de officiŽle OpenBVE website. Gebruikers van over de hele wereld hebben uitbreidingen in de vorm van nieuwe routes en treinen gemaakt voor OpenBVE die door het internationale karakter van OpenBVE voornamelijk gericht zijn op de grotere landen. Van OpenBVE is er ook een Nederlandse vertaling beschikbaar.